I den store danske encyklopædi kan man læse:
Lars Bech, f. 1974, dansk fotograf. Bech er uddannet fotojournalist fra Danmarks Journalisthøjskole. Med det socialdemokratiske Langenæs/Århus/Danmark fra 2001 har han udfordret sin faglige baggrund med stærke farver og skæve vinkler lagt sig tæt op ad forbilleder inden for samtidens europæiske kunstfotografi med navne som Wolfgang Tillmanns og Richard Billingham. Se hele teksten her

I dag bor Lars sammen med kæresten Marie, og de 3 skønne børn Bjørk, Vilhelm og Sally.
"De gode historier ligger ikke nødvendigvis i Pakistan eller Kosovo". siger den nyuddannede fotojournalist Lars Bech. På baggrund af dette, har Lars lavet den roste bog fotobog Langenæs/Århus/Danmark, om alle hans naboer fra det område han boede i Århus.
En bog han fik flere priser for. i artiklen "nabo-dokumentarisme" fortæller Lars om bogen.
Der blev talt meget om Bechs billeder til åbningen af årets pressefoto, fordi de peger i en helt anden retning end de æstetiske sort/hvide billeder. "Han er en dygtig dokumentarist. Han nærmest dyrker det grimme - Men fortæller med en nærhed og respekt over for de folk historien handler om. Han har en eminent fortælleteknik, siger Carsten Ingemann som er fotograf på Jyllands-Posten og èn af dommerne ved Årets Pressefoto.

Læs hele artiklen nabo-dokumentarisme her

Bogen om kvarteret Langenæs i Århus er meget velgjort i henseende til form, fotografi og teksperspektiv. Med en stil som i kunstsammenhæng kaldes "amatøræstetik", har fotografen nærmet sig sine objekter med humor og medmenneskelighed.
Læs hele den anerkendte svenske fotograf Hasse Perssons anmeldelse af fotobogen Langenæs/Århus/Danmark

Lars Bech har modtaget flere priser ved Årets Pressefoto. Bla. modtog han prisen for Årets Portræt. Dette var et portræt af Mogens Camre i dæmonisk positur taget i dagene efter, at Camre meddelte sit skifte fra Socialdemokratiet til Dansk Folkeparti.

I artiklen fra "Gråd til grin", fortæller Lars om det at vinde, og sætte sig mål i livet. Det var ifølge Lars Bech den værste oplevelse i sit liv. Altså sidste år da fotojournalist eleven fra Berlingske tidende trådte ind på udstillingen "Årets pressefoto", og så sine billeder hænge på "grædemuren". En væg fyldt med billeder der ikke havde vundet. Den dag for et år siden tog han en beslutning. Han ville vinde i år. "Jeg tog direkte hjem til avisen og meddelte at jeg ingen ferie skulle have, og min afspadsering skulle droppes. Hver gang jeg siden har fået en fotoseddel, har jeg tænkt, at det her skulle være mit vinderbillede."
"Jeg er meget inspireret af modebilleder og reklamefotos og har lavet mange syrede ting. Blandt andet sat ild til nogle negativer, brugt ekstremt lange lukketider og den slags".
Læs om det pris vindende billede her


Lars var med til at starte gratisavisen Urban op i 2001.
I artiklen "Punk på forsiden" i journalisten, fortæller Lars om projektet.
Allerede i sin praktiktid på Berlingske Tidende vakte Lars Bech opsigt med sin syrede billedstil, som nu skal lokke unge københavnere mellem 18-35 til at læse avis.
"Den skal have fuld skrue, der er ikke noget man ikke må", siger Lars Bech som er billedredaktør på Urban. Der skal punk på forsiden. Vi skal lave vilde billeder, stærke farver, anderledes lys og skæve vinkler. Unge er i dag vokset op med 40 tv stationer og vant til visuelt eksplosive billeder", sagde Lars Bech som 27 årig.
Læs hele artiklen punk på forsiden

I dag arbejder han inden for et bredt spektre af den fotografiske verden: PR, identitet, reklame, mode, portrætter, livsstil, dokumentar og reportage.

Under titlen 'The Big Picture' vil freelancefotograf Lars Bech i den kommende tid kaste et kritisk blik på fotografbranchen og han lover, at der ikke vil være nogen hellige køer.
"Det bliver sort/hvide statements om fotojournalistikkens tilstand, og p.t. ser det skidt ud. Fotojournalistikken ligger i respirator og modtager kunstigt åndedræt. Og der skal et lille mirakel til, hvis patienten skal overleve", siger Lars Bech til journalisten.dk.